zondag 21 oktober 2012

Marokko, wat een verassing!

We zijn in Marokko geweest. Wat een fantastische ervaring is dat. We hebben zoveel gezien in tien dagen, dat we nog onder de indruk zijn van alle indrukken. We zijn er stil van. We waren in Rabat, de hoofdstad van Marokko, waar we door de medina, de dagelijkse markt, hebben gelopen. Dit was al een enorme cultuurshock! Wat een volkomen andere wereld dan de onze. Kleine winkeltjes, de meeste niet groter dan een garagebox, in heel smalle straten, vaak niet breder dan twee meter. Iedere winkel zit volgepakt met koopwaar. Je kan er alles kopen, tot aan een tv toe.

Na Rabat gingen we naar Agadir, de tweede grote plaats. Daar vandaan zijn we vier dagen op pad geweest met een gids met auto, door het binnenland en de woestijn. We hebben Marokko gezien zoals het is. Van heel rijk en welvarend tot heel pover en hard voor de bewoners. Met veel ontzag hebben we rondgekeken in het Marokko waar Mercedessen en ezeltjes de over de wegen gaan. Hoe ongelofelijk hard moeten de mensen werken in het binnenland om te kunnen bestaan. Onze gids, Hassan, was onvermoeibaar in het beantwoorden van al onze vragen en we hadden er heel veel.


Hij heeft ons een taai, afwisselend en prachtig Marokko laten zien. Ook de woestijn, tot op 25 km van Algerije, hebben we gezien en meegemaakt. Met de kinderen hebben we in een nomadenkamp ’s avonds naar de sterren gekeken en daar ook in een tent geslapen. Daarna door de binnenlanden weer terug in twee dagen. Wat hebben we genoten,  van de cultuur, het eten en de mensen.



We hebben een heel scheepsjournaal gewijd aan onze trip in Marokko. Ook van de overige dagen van week 16 hebben we verslag gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten