donderdag 15 november 2012

Isla La Magica

Donderdag zijn we van Tenerife naar La Gomera gevaren. Er lagen veel Nederlandse boten op La Gomera en het was een gezellig weerzien. Afgelopen zaterdag hebben we een groot aantal van deze schepen uitgezwaaid. Ze hebben allemaal koers gezet naar de Kaap Verden. Het kriebelde bij ons. Wat waren we graag met ze meegegaan. Bij het afscheid werd ons verzekerd dat dat gevoel snel zou verdwijnen als we eenmaal de schoonheid van La Gomera hadden gezien! Ik geef toe dat dat gevoel inderdaad helemaal verdwenen is en dat het eiland betoverend is.

La Gomera is werkelijk waar adembenemend mooi. Het is een oase van stilte en overweldigende natuur. Het Nationaal Park Garajonay is als wereldnatuurerfgoed erkend door Unesco. Het is een mistig regenwoud, een van de oudste ter wereld, met wel 450 soorten bomen en planten. De palmbomen, naaldbomen, paddestoelen, varens en klimplanten staan hier dwars door elkaar heen. We hebben een mooie wandeling gemaakt naar een (kleine) waterval. La Gomera is bij uitstek een wandeleiland vol magie. Of zoals iemand tegen mij zei, het lijkt het sprookjesbos van de Efteling wel!

We hebben een auto gehuurd en genoten van het mooie eiland met kliffen, schitterende vergezichten, schilderachtige plaatsjes, bananenplantages en mooie stranden. Wat zijn we blij dat we hier naartoe zijn gevaren.  We zullen hier, op het zogenaamde Isla la Magica, zeker nog een keer terugkomen, want magisch is het zeker!

Vandaag zijn we van La Gomera weer naar Tenerife gevaren. Vanaf hier gaan we volgende week oversteken naar de Kaap Verden.

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er allemaal mooi uit. Genieten!
    Bedankt voor jullie kaart uit Lanzarote die gisteren is aangekomen. Super lief. Liefs Jan, Ankie, Luna en Nika

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij liggen inmiddels op Santa Maria aan de zuidkust van Sal. Doe je best tijdens de oversteek en geniet van Palmeira op Sal of Mindelo op Sao Vicente! het is het waard.

    BeantwoordenVerwijderen