dinsdag 27 november 2012

zomaar een overpeinzing



Vanavond hebben we geconcludeerd dat we alweer op een derde van onze reis zitten! Eigenlijk willen we daar helemaal nog niet over nadenken. Toch is het aankomende vertrek uit Europa wel een mooie aanleiding om even terug te kijken naar de schitterende tijd die achter ons ligt in plaats van ons te focussen op wat komen gaat. Een moment van reflectie en bewustwording. Even samen stil staan bij wat we aan het ondernemen zijn, wat we al ontdekt hebben en wat het ons allemaal al voor moois gebracht heeft.

Deze reis brengt ons niet alleen veel mooie herinneringen aan de meest mooie en exotische plaatsen. De indrukken die we onderweg opdoen, en een plaatsje geven in onze rugzak, zijn zo waardevol. Het geeft ons het besef van rijkdom. Rijkdom die niet uit te drukken is in geld of andere materiële zaken, maar rijkdom qua leven, gewoon tijd voor elkaar, voor de kinderen, voor jezelf. Het echt zien en voelen van je omgeving. Het intens genieten van het zijn. Bewustwording van hoe goed we het hebben en hoe belangrijk het is om nu te genieten en niet te wachten tot morgen. Genieten van de zon die iedere dag opkomt en ook weer ondergaat. Tijd nemen om even stil te staan en te kijken naar al het moois om ons heen, maar ook tijd nemen om het minder fraaie, zoals echte armoede, onder ogen te durven zien. Het leren relativeren en dingen op de juiste waarde schatten.  Even geen carrière of andere belangrijke bezigheden. Even geen druk, druk, druk of uiterlijk vertoon, maar terug naar de basis,  naar datgene wat belangrijk is in het leven. 100% puur genieten van het nu!
Zonder een oordeel te geven over het mooiste, de beste,  de meest geweldigste, de overweldigendste, de liefste, de indrukwekkendste en wat al niet meer, zijn er aan aantal plaatsen/momenten heel bijzonder voor ons geweest en geven ze ons een niet te omschrijven gevoel.
·         Het binnenland van Marokko  (met name de woestijn)
·         De eolische eilanden bij Sicilië  (het beklimmen van de vulkaan)
·         Formentera (Es Palmaldor)
·         Capri en Elba (sprookjesachtig en karaktervol)
·         Porquerolles (schitterend plaatje)
·         Monaco (heerlijke mondaine sfeer)
·         Het regenwoud van La Gomera (puur natuur)
·         Gibraltar (over the top Engels)
·         Cefalu (decor uit een maffiafilm)
·         De sfeer in Rubicon Marina (gewoon kei gezellig)
·         La Ciotat (een authentieke verrassing aan de Franse Riviera)
·         Ibiza (Calla Bassa, CBBBC)

We hebben het mooi gehad. We hebben intens genoten en het is tijd om verder te gaan met onze reis. Op weg naar nieuwe ontdekkingen. We sluiten het Europese deel van onze reis hier grotendeels af en gaan varen over de grote zeeën. We gaan op zoek naar…. Ik weet het niet. Eigenlijk zoek ik niks en gaat het me niet om wat ik zal vinden, maar om wat ik ontdek, voel, zie en ruik tijdens de reis er naartoe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten