maandag 4 februari 2013

Hiking the Boiling Lake

Na nog een paar dagen van de heerlijke croissants en baguettes in Martinique te hebben genoten, zijn we naar Dominica gevaren. Dominica is Nature Island. De ongerepte schoonheid van de natuur is onbeschrijfelijk. Gelukkig is het nog onaangetast door massatoerisme. Het is een waar wandelparadijs en de droom van iedere duiker. Het is een eiland vol avontuur! Dat willen we wel meemaken!
 
Na alweer een hobbelige tocht, wat kan het toch spoken tussen de eilanden, hebben we een mooring opgepikt ten zuiden van de hoofdstad Roseau. De bemanning van de Ile du Nord heeft het geweldige plan om naar het Boiling Lake te gaan hiken. Voor de kinderen is het niet te doen, dus wij passen vrijdag op hun kinderen en zij zaterdag op die van ons. Voor het eerst in maanden gaan we een hele dag zonder de meiden op pad! Wat zal het stil zijn.

Het Boiling Lake is een UNESCO World Heritage Site en ligt in het Morne Trois Pitons National Park Het meer ligt op een hoogte van meer dan 2500ft en is gevuld met kokend en borrelend blauwgrijs water waar heel veel damp vanaf komt. Een 8 mijl (13km) lange tocht voert je door het dichtbegroeide regenwoud met heel veel vogels. We lopen over schitterende bergkammen en zien alleen maar groene valleien en bergtoppen om ons heen. Via modderige afdalingen, klimmend over rivieren gevuld met warm water en klauterend over de stenen hiken we eerst naar Desolation Valley. Het landschap is hier helemaal anders. De bomen zijn weg en je ruikt zwavel. De stenen zijn wit en groen en er ontsnappen stoomwolken uit de grond. We zien de dampen van het meer al opstijgen en dat maakt dit tafereel nog  mysterieuzer. Nog een laatste klim en dan zijn we er! Wat een adembenemende tocht! Wauw, wat is dit gaaf! Dit is zo ongelofelijk mooi, zo indrukwekkend!

We hebben nog niet veel van het eiland gezien, maar voor ons doet Dominica zijn bijnaam 'nature island of the Carribean' nu al eer aan!

1 opmerking:

  1. Wauw, geweldig om te zien van dichtbij hoe de natuur haar werk doet .
    Op dit eiland zou je kunnen blijven wonen.!!
    Geniet nog van de natuur en van de reis. Succes met het weer en wind.
    Xx bart, olga en kids

    BeantwoordenVerwijderen