maandag 17 juni 2013

De Azoren (het kompas houdt ons op de juiste koers)

Nou ja, de titel voor deze blog kan beter Fajal zijn, want de andere eilanden van de Azoren kunnen we deze reis niet meer zien. Ze verdienen meer tijd, want het is hier erg mooi. We vinden het jammer, maar het is zo en het is goed zo! Fajal dan. We liggen in de haven en we zien een heleboel bekende zeilers, minder bekende zeilers die steeds bekender worden en maken kennis met nieuwe! Iedereen heeft zijn eigen route gevaren, is uitgelaten, heeft een eigen verhaal en een eigen bestemming. De boten die de Med in gaan benijden we stiekem een beetje, want er staat hun zoveel moois te wachten!

 
In de paar dagen dat we hier zijn borrelen we regelmatig, gaan we eten bij Peter Sport (the place to be voor zeilers) en zijn de meiden blij met hun speelkameraadjes.

De traditie gebiedt ons om een muurschildering te maken. Je maakt een schilderij voor geluk! Alle kades en kademuren staan vol schilderingen van de boten die Horta hebben aangedaan. Van hele simpel tot hele meesterwerken. Wij zien veel bekende namen van dit jaar, maar ook namen van boten die we kennen via de Barbarossa, uit Bruinisse, via hun blogs of die we op een andere manier kennen! Een feest van herkenning. Er is ondertussen zelfs een heus “Heusdens hoekje”. Ook de Vigilate heeft een mooi nieuw plekje gekregen. We hebben met ons vijven de onze gemaakt!

Ook hebben we een auto gehuurd om het eiland rond te rijden. Helaas stond er veel wind, was het mistig en heeft het veel geregend. Het landschap is ontzettend mooi. Groen, glooiend en overal staan blauwe en witte hortensia’s. We snuiven een de lekkere geur op. Het is echt een mooi eiland en vinden het jammer dat onze vulkaanwandeling in de mist liep!

Vandaag een dagje niks en maken we alles klaar voor vertrek.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten