zaterdag 28 januari 2012

Eindelijk is het zover

Eindelijk is het zover. Na meer dan 5 maanden gaan we naar de boot. Donderdagavond laat zijn we in Marseille geland. We hadden een kleine auto gehuurd, de kleinste want we zijn toch maar met z'n tweetjes, krijgen we eerst een upgrade naar een klasse hoger en toen ze niet wist waar die stond op het parkeerterrein heeft de dame van het verhuurbedrijf ons maar een gloednieuwe hele mooie auto, meegegeven. Vervolgens zijn we naar ons hotel gereden in Martigues, ze zeggen t Venetië van de Provence. Afgelopen zomer leek het daar idd , nu was het verlaten. We hebben een rondje gelopen en zijn lekker gaan slapen. Na een kopje koffie en croissantje zijn we pad gegaan naar de boot. Heb jij de sleutel? Nee jij? Gelukkig heeft Regis de sleutel bij de capitainnerie neergelegd. Bij de haven aangekomen eerst daarop af. We regelen meteen onze ligplaats tot juli (kan alvast van het lijstje).

Daarna rijden we naar de boot. Hij ziet er goed uit. We beginnen lekker ongeorganiseerd te meten, luiken open te doen en de tijd vliegt voorbij. we discussiëren over de plaats van de watermaker en hoe we deze moeten aansluiten, we bedenken de plaats van de SSB installatie en hoe alle draden kunnen lopen. Verder meten we met kunst en vliegwerk onze bimini in. Erg intensief allemaal. 's middags komt Regis en we overleggen wat hij allemaal voor de boot kan doen. Moe maar voldaan rijden we naar Arles om daar te overnachten.

Zaterdag weer naar de boot, het voelt alweer een stuk normaler. We gaan nu met veel structuur te werk. Beginnen voor in de punt en alle bedden, matrassen, kastjes etc worden gemeten en we bedenken wat we waar kwijt kunnen. Erg leuk om te doen en ook erg goed, want nu zien we de ruimte pas goed. We lunchen lekker op de haven en daarna gaan we nog even terug voor de zonnepanelen en de windgenerator.

Alles is gemeten en alles is klaar. We sluiten de boot goed af en gaan naar Aix en Provence. In mei gaat Bas naar de boot en wordt alles geïnstalleerd. Het is nu echt aftellen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten