dinsdag 18 september 2012

Het ei van columbus


Columbus was een echte ontdekkingsreiziger in een heel andere tijd dan de onze. Hij was ook een pragmatisch denker en zo hebben we nog steeds het gezegde het ei van Columbus. Dat ei van hem gebruiken we nog vaak zeker bij het ontbijt als de boot beweegt zodat de eieren niet over tafel rollen.

Na de terugkeer van zijn eerste ontdekkingsreis heeft Columbus namelijk zijn eitje getikt! De anekdote luidt dat tijdens een diner iedereen zijn ontdekking bagataliseerde. Ook andere zeevaarders hadden het kunnen ontdekken. In plaats van hierop te reageren daagde hij ze uit om een ei rechtop te laten staan. Het lukt niemand behalve Columbus zelf. Hij maakte de onderkant plat door het op de tafel te tikken. Als iemand eenmaal heeft laten zien hoe iets moet, weet iedereen hoe het moet.......Ik vind het een rake anekdote en nog altijd actueel!

In Sant Antoni komen we het ei van Columbus, in de vorm van een mooi standbeeld, tegen. Aangezien wij over zijn route varen moeten ook maar eens de Middellandse Zee af. Columbus vertrok op 3 augustus maar hij had dan ook geen Volvo Penta in zijn boot. Voor ons is nu de tijd aangebroken om de zee te verruilen voor de oceaan. Vanavond vertrekken we richting Gibraltar.

We hebben de scheepsjournaals van week 9 ((ipad)  en week 10 (ipad)  ook op de blog gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten