maandag 17 september 2012

Een eiland vol afwisseling

Onze kennismaking met Ibiza is heel divers.

Van Formentera zijn we naar Ibiza gevaren. Vanwege de windvoorspellingen niet naar Ibiza-stad maar naar de westkust. Aan de hand van de pilot waar van alles over baaien en havens in staat heb ik een zeer romantisch, idyllisch, en nog iets met isch op het eind uitgezocht. Calle de Badella. In een woord prachtig. Een diepe inham tussen de rotsen, een kleine 100 meter breed met waar de baai eindigt(vanaf zee gezien) een heerlijk wit zandstrand met palmbomen, een paar barretjes, authentieke vissershuisjes met visbootjes er voor. Krijg je al een beeld? We gaan lekker naar het strand. De kinderen spelen lekker in het water en als de zon al aardig aan het zakken is gaan we weer naar de boot. ’s-Nachts is het andere koek. Een dikke deining loopt de smalle baai binnen en we hebben een gratis hullie gullie(kermisattractie) en we mogen er na vijf minuten nog niet uit. We worden in het rond geslingerd en we balen stevig. Nog een mazzel dat we voor en achter een ankerdraad hebben want zo komen we niet dwars in de deining te liggen. Ik zie in het donker twee schepen die echt 45 graden naar iedere kant slingeren. Zij liggen alleen voor aan een anker. Wat zal het daar een gekkenhuis zijn. Ik baal al minder want het is echt meelijwekkend om te zien hoe hard het daar gaat. Een boot gaat ook in de nacht weg. Wij gaan meteen in de morgen door naar Sant Antonio. Eindelijk zeilen, het loopt lekker en de fijne zeiltocht verdrijft de herinneringen aan afgelopen nacht.

We zijn hier nu voor de tweede nacht in Sant Antonio en wat me opvalt is dat het een heel groen en prachtig mooi eiland is, zeker qua natuur. Vandaag zijn we naar Eivissa, Ibiza stad, geweest. Ook de oude stad van Ibiza, Dalt Vila, is erg mooi en de moeite waard om te bezoeken. Verder worden we overal  er aan herinnert dat het een feesteiland is. Waar je ook bent overal zie je affiches van party’s, dj’s waaronder een hoop bekende Nederlandse dj’s. Zelfs op de bus staan reclames van grote discotheken en aangekondigde feesten.
 
Toch vinden we het een mooi eiland, morgen gaan we weer naar een volgende Cala en we blijven nog graag een paar dagen langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten