maandag 1 april 2013

The Spanish Virgin Islands (Muy Bien)

Na de anticlimax van Charlotte Amalie zijn we na een tocht van wel 18 mijl aangekomen op Culebra. Het is ongelofelijk wat er in een tochtje van wel drie uur kan veranderen. De Spanish Virgins maken deel uit van Puerto Rico. Puerto Rico is Amerikaans grondbezit met een eigen bestuur. Het is dan ook geen Staat van de VS, maar het is een vrijstaat. Je zou kunnen denken dat het net zo Amerikaans is als de USVI, maar het tegendeel is waar. Het is echt Latijns-Amerikaans. De meeste mensen spreken er alleen maar Spaans. De sfeer is helemaal anders dan wat we tot dusver tijdens de reis hebben meegemaakt. Het is meer Salsa en Merengue.De mannen zijn meer macho's, zonder te veel te 'hanen'. Het is allemaal lekker ongedwongen en de mensen zijn zeer vriendelijk, zelfs de man van de Customs. 

Het is weer volop genieten op deze eilanden. Het leven lijkt hier een stuk minder druk dan wat we elders hebben gezien en het toerisme staat in de kinderschoenen. We maken met ons gezin een snorkelsafari door het onderwaterpaleis op Culebra. We hiken op het onbewoonde Culebrita en liggen daar tussen de bedreigde schildpadsoorten. In Vieques liggen we in een fosforiserende baai, met haaien en barracuda's, tussen de mangroven. 

In de dierenwereld boven water zien we heel veel hagedissen, heremietkreeften en vlinders. Onderwater is het opnieuw een aquarium. Het is weer zo mooi en uitbundig. We zien veel soorten vis en koraal. Het is allemaal beschermd en daarom zo mooi. Bovenwater lijkt het alsof je op een ansichtkaart leeft. 

Al met al hebben de Spanish Virgin Islands een diepe indruk op ons achtergelaten. We hebben het gevoel dat we weer echt aan het reizen en aan het ontdekken zijn. We hebben ons weer met moeite kunnen losweken van deze pareltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten