zondag 14 april 2013

Turks (als een duveltje uit een doosje)

De Barbarossa bemanning heeft ons voor vertrek een leuk rondje beloofd! In deze zin zitten twee woorden die niet kloppen. Leuk en rondje. Leuk is het understatement van het jaar en rondje had moeten zijn blijf vooral daar en als het kan langer dan een jaar, want er is zoveel moois te zien. We hebben dus veel meer gekregen dan beloofd.......

Kiezen uit twee kwaden is al erg, maar kiezen uit tien goeden is nog veel erger.  Kop of munt, to do or not to do....... We kunnen gewoon niet alles en time is ticking. Turks is in ieder geval een verrassend duveltje uit een doosje gebleken.

Het water heeft ontelbaar veel kleuren blauw en overal zijn bounty beaches. De hele archipel ligt op een onderwaterplateau en de waterdiepte gaat lijnrecht van 10 meter diepte naar een diepte van meer dan 1000m. Ze hebben hier het derde grootste riffensysteem ter wereld. Alleen het Great Barrier Reef en een ander rif op de wereld is groter. Voor ons duikers en snorkelaars is dit het summum. Onder water is alles even mooi. Boven water zijn de contrasten echter groot.

Aan de zuidkant van het eiland hebben ze een reservaat voor de homo sapiens cruisarius. Het is een Batavia stad-achtig iets met winkels, een zwembad en bars. Entertainment voor de passagiers. Wij mogen ook van het zwembad genieten omdat we van de cruiseliner de Mare Liberum zijn. De meeste passagiers komen niet van de terminal af. Er zijn er zelfs die denken dat dit eiland onbewoond is.

Onbewoond is het niet, maar nog wel puur! De mensen hebben het hier niet makkelijk, maar ogen wel gelukkig en zijn vriendelijk. Het leven is hier duur. Een brood kost al snel 6 dollar en een pizza uit de vriezer 13 dollar. We zijn blij dat onze Appie in Puerto Rico weer is voorzien van een ruim assortiment eten en drinken. Voordat we de voorraden uitgeput hebben zijn we maanden verder. Dus geen zorgen over ons, we maken het goed!

1 opmerking:

  1. Wat een verrassing, echt een ontdekkingsreis
    geniet er nog van
    Oma Emmy

    BeantwoordenVerwijderen