dinsdag 16 april 2013

Caicos (bounty beaches)

Na de Turks varen we door naar South Caicos. de gemutlichkeit is hier ver te zoeken. De mensen hebben het hier niet breed dat is aan alles te zien. Zo te zien komen er hier ook weinig toeristen. Wel staat er een kilometer of vijf verderop een groot resort waar de beter bedeelden in een soort terrarium worden zoet gehouden. Wij voelen ons, ondanks dat we wel het een en ander gewend zijn, al niet helemaal op ons gemak in het dorp. Hoe moet dat met de mensen uit het resort die rechtstreeks uit de beschaving naar het resort gebracht worden. Krijgen zij ook die armoede te zien, of rijden ze vanaf het vliegveld om de ellende heen?


Het rolt hier geweldig en we zetten koers naar de noordkust van Providenciale, ofwel Provo op zoek naar en betere ankerplaats. Die vinden we en wel meer dan een ook. Daar liggen we alleen tussen de riffen en genieten van kraakwitte stranden en een azuurblauwe zee. We voelen ons god in Provo. Het is nog een paar dagen chillen. In elke baai liggen we helemaal moederziel alleen en vragen we ons af waar al de andere boten zijn. Die zijn er simpelweg niet. Zonde voor hun en fijn voor ons! Dit is toch wel een hele mooi plek om je ankertje uit te gooien. Na een paar dagen krijgen we visite. Ze komen het rif niet binnen, want daar zijn ze te diep voor. Het is superjacht A, een van de meest besproken jachten ter wereld (alleen aan bemanning zit er al 40 man op). Hier liggen we dan samen op een goddelijke plek. We hebben een week om op de Turks en Caicos te zijn en hier aan het strand maken we de laatste dagen op. Buiten het doen van wat boodschappen, waarvoor Gerard en Rommy Marieke ophalen, komen we niet verder dan het strand. Heerlijk.  

Een week is voldoende weer opgeladen te zijn voor nieuw avontuur. We vertrekken vanaf Provo in de avond, op de voet gevolgd door superjacht "A". Goed voorbeeld doet volgen!

1 opmerking:

  1. Hoi bemanning
    Nieuwsgierig gekeken op een vakantiesite van deze eilanden, lees het advies: luieren op de witte stranden, geniet er van.
    Liefs Oma Emmy

    BeantwoordenVerwijderen