vrijdag 17 mei 2013

Fort Lauderdale (the Big City)

We zijn in Fort Lauderdale, de kleinere buurman van Miami. Miami is echt groot groot en Fort Lauderdale is gewoon echt groot. Het is in ieder geval veel groter dan dat wat wij de laatste maanden hebben gezien. Voor ons is het even the Big City. Onbedoeld zijn we hier terecht gekomen, maar het had denk ik niet beter uit kunnen vallen.
Bijna alles ademt hier watersport. Ongekend. Er is hier een West Marine, een watersportwinkel, die is zo gigantisch groot. Hij is bijna net zo groot als de IKEA. Daar is bijna alles te vinden wat je nodig hebt voor de boot en natuurlijk om te vissen. Dat is hier ook big business. We bereiden het schip weer voor voor de komende oversteken en tussen de bedrijven door kijken we rond in Fort Lauderdale.  Er is hier heel veel leuks te beleven, zoals echte turtle nesting beaches, een schitterend strand, mooie musea met Nederlandse kunstenaars, malls, originele diners, aardige mensen en met de Everglades om de hoek liggen de krokodillen zowat in je achtertuin. Dan is er toevalligerwijs ook nog de replica van de Galjoen uit Spanje. Met dit schip heeft Ponce de Leon Florida ontdekt. Ook daar brengen we een bezoekje aan.
Het is dus echt het genieten in Amerika. Van de mensen die erg hartelijk zijn, de mooie stranden en natuurlijk dat we weer heel veel kunnen kiezen (misschien wel te veel). De supermarkten zijn groot en het aanbod van spullen is geweldig! Dat voelt weer erg luxe sinds de Bahama's en Cuba. De boot is weer helemaal bevoorraad en de tanks zijn weer vol. Voor zo'n groot land is het een bliksembezoek, maar zeker de moeite waard.  
Morgen gaat de nieuwe verstaging erop en als alles goed gaat, komen we vanaf zaterdag iedere dag dichterbij Greenwich met als eerste doel Bermuda. Het is zover, de lengtegraden gaan weer aftellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten