zaterdag 29 juni 2013

Engeland (volgende vakantiebestemming)

Bij het aanlopen van de kust van Cornwall worden we verrast door het groene en mooie Engeland. Bij het binnenvaren van de monding van de rivier de Fal varen we tussen de forten en de landhuizen door. Dit is Engeland op zijn best. Het is echt schitterend. Ook Falmouth is heel erg Engels. Het is een heel charmante plaats tjokvol geschiedenis. We kijken onze ogen uit. 's Avonds zitten we aan de stamtafel van de Chainlocker Inn.
We zijn met meerdere boten en er zitten ook twee solozeilers bij. Iedereen heeft een eigen verhaal. Heerlijk om naar te luisteren. Toch heeft iedereen dezelfde blik in de ogen, het was gaaf. 
Terwijl wij nakaarten in de Chainlocker Inn liggen hier in de haven ook andere zeilers. Mensen gewoon op vakantie en ook de nieuwe vertrekkers die net op pad zijn. 
Op vrijdagmorgen zwaaien we het Flying Circus. Het weerzien met ze was weliswaar kort, maar o zo tof! We hebben hier twee hele leuke dagen. We hadden geen idee dat het zo mooi was. We passen ons snel aan en hebben scones bij het ontbijt en eten 's avonds fish and chips. We genieten van de sfeer die hier heerst. 

We vertrekken dadelijk voor onze tocht door het Engels kanaal. In totaal 350 mijl! Bijna thuis. Alhoewel de Mare Liberum is een echt thuis voor ons. Immers Home is where the heart is!


De scheepsjournalen van week 50 en week 51 zijn ook af.

1 opmerking:

  1. Veel succes op het laatste stukje van jullie reis. Ik zal jullie dan helaas niet volgen. Ben zonder computer op vakantie. Tot 5 augustus.

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen