zondag 1 juli 2012

1 juli, de dag van vertrek

Zoals eerder gezegd, we zijn er helemaal klaar voor. Gisteren de aanhanger ingepakt, de nieuwe buitenboordmotor aan de aanhanger bevestigd en op slot gedaan. De motor is ondanks tweedehands nog zo mooi dat je hem zo in de schowroom kan hangen en als nieuw kan verkopen. Alles is echt klaar maar onderweg naar Frankrijk regent het de hele dag. Dit hebben we in mei ook al eerder gehad, heen en terug met nat spul aankomen. Nu liggen er andere spullen in de aanhanger dan in mei. Nu zijn het onze kleren, boodschappen en medicijnen. Niet handig als dan alles nat aankomt. Dus ondanks dat de aanhanger goed is ingepakt gokken we toch niet dat alles goed overkomt.
Met een dik jaar vrije tijd in het vooruitzicht gaan we dus ook niet jagen, daar hebben we een heel jaar de tijd voor, of waren we dat juist niet van  plan? Juustum. Na alle dagen van afscheid nemen is dit lekker onze eerste dag zonder programma, Vandaag maar eens wat leuks doen met het hele gezin. De meisjes hebben het verdiend! Ze hebben zo hun best gedaan met de spreekbeurten die ze hebben gehouden. Frederique en Kathelijn hebben in de klas met een Powerpoint-presentatie uitgelegd wat ze gaan doen. Vader en moeder zijn dus weer beretrots op onze meiden. Liedewij heeft afscheid genomen van haar vriendjes en is nog met oma Emmy en vriendje Floris naar de Efteling geweest voor de laatste keer. Ze is zo vaak mee gegaan naar alle dingen die we moesten regelen, dus ons meiske heeft veel geduld met ons moeten hebben, klasse meiske.
Het is wel heel apart om afscheid te nemen van iedereen. Je gaat iedereen echt een heel jaar niet zien, op een aantal mensen die nog ergens onderweg langs komen, dus dat afscheid is ook weer anders.
Vannacht gaan we onderweg naar Frankrijk als het weer het toelaat. Dan gaat het zeilersleven echt leven. Ik ben zo benieuwd hoe de kinderen en wij het gaan vinden. Zouden we het niet te veel ge-idealiseerd hebben het afgelopen jaar? Wat is er veel tijd in gaan zitten in de voorbereiding. Iedere dag dingen geregeld, over alles nagedacht en zoveel gekocht. Nu zullen we zien of het allemaal waard is.
Lijkt me wel.

3 opmerkingen:

 1. Ontzettend veel succes, we komen elkaar ongetwijfeld in een prachtige baai tegen.
  Onze ETD is 8 Juli...

  Tot snel (half jaartje ofzo, maar dat is ook snel :))

  Groetjes de Mero crew

  Coen, Jasmin, Mette, Mats en Jule
  www.sy-mero.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi jongens, misschien wel tot op de med want daar willen we misschien voor Marokko nog heen. Goede reis en tot snel. Gr. Ostrea bemanning

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele goeie reis. We volgen jullie ...
  groetjes, Jan, Ankie, NIka en Luna (Amsterdam)

  BeantwoordenVerwijderen