donderdag 5 juli 2012

Hij/zij lekt niet deel 2

Hèhè, vandaag drijven we weer, eindelijk. Iedereen is er blij mee. Vooral de kinderen omdat ze nu wat meer bewegingsvrijheid hebben. Wij vonden het niets om ze op dek te laten lopen drie meter boven de grond. We hebben onze handen vol gehad aan het wegstoppen van allerlei noodzakelijke spullen. Er zijn weinig plekken onbenut gebleven, maar de aanhanger is leeg en we kunnen zelfs nog languit op de bank. De boot ligt wel centimeters dieper dan normaal maar als we goed eten en drinken komt dat goed. Tegen de tijd dat we weer 'normaal' op het water liggen kunnen we weer gaan inkopen in Las Palmas bij El Corte Ingles.
De aardplaat is nu wel goed ingekit, dus hij lekt echt niet, we blijven wel steeds controleren of het zo blijft want in mei dachten we ook dat het goed was maar toen begon het na een tijdje pas zichtbaar te worden.
Onze drie meiden zijn weer super lief geweest tijdens onze dagen van de boot inruimen. Al die tijd hebben ze lekker gespeeld en maar af en toe onze aandacht opgeëist als het echt niet anders kon.
Zodoende hebben we alles klaar en kunnen we nu lekker met de meiden naar het strand of met de bijboot varen. Nu begint het wel langzaam aan beter te worden. Wat meer rust in het lijf zou fijn zijn en af en toe eens een beetje banken en niet bekaf om half twaalf nog een pilsje en naar de kooi.
Ondertussen tikt de regen op de zonnetent en speelt Blof op de achtergrond 'Het wordt beter', ik ben heel benieuwd hoe beter. Morgen hebben nog wel het een en ander te klussen maar goed, nu beginnen de klussen op hobbyen te lijken en dat is al weer heel lang geleden dat dat zo voelde. Heerlijk om niet het gevoel te hebben dat ieder minuut telt maar dat er ook tijd is om de kinderen te zien spelen met de touwladder die ze op het laatste moment van oma Emmy nog hebben gekregen.
Het is al beter aan het worden, nu nog lekker onderweg gaan, de plaatjes van alles wat Marieke op de I-pad laat zien van Italië zien er veel belovend uit, het wordt beter, het wordt beter......

3 opmerkingen:

 1. Hmmmm als klussen hobby' en wordt moet je uitkijken dat je dat niet een heel jaar gaat doen, tiet veur een pafke zou ik zeggen. Zie YouTube Henk 'S en Harry V :). Wij gaan morgen naar de boot en richting het zuiden ivm veul wind boven alle landen boven ons landje, ok mooi. Bruces anker 30 kg gekocht als reserve en hele mooie nieuwe ankerketting DIN 766 10 mm 60 meter, mooooi.
  We volgen jullie.....vollugu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes en geniet ervan .
  Groeten bart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. paul van der Smitte10 juli 2012 om 20:28

  Rustig aan en behouden vaart.
  Groeten Paul

  BeantwoordenVerwijderen