vrijdag 14 september 2012

Kennismaking met de Balearen

Afgelopen maandag zijn we in de loop van de ochtend bij Formentera aangekomen. De enige marina op het eiland omschrijft  het eiland als het laatste paradijs van de Mediterrean. Mooi is het is het in ieder geval zeer zeker. Bij aankomst hebben ons ankertje uitgegooid in een hele mooie baai. Dachten we dat het water in Italie al helder was, hier is het zo mogelijk nog helderder. We gaan allemaal eerst lekker zwemmen en na de lunch gaan we heerlijk naar het strand. De meiden vermaken zich opperbest. Ze zien onder meer zwarte piet, want onder het zand ligt soms een dikke modder/klei  en mensen smeren zich daar helemaal mee in en laten dat dan inwerken op hun huid.  Kathelijn is ook helemaal onthutst, want ze ziet een verdwaalde nudist lopen... Iemand zonder bikini op het strand, dat kan toch niet! We borrelen lekker op de boot en 's avonds gaan we lekker op tijd slapen.

Dinsdag gaan we naar de volgende baai. We liggen bij een klein stadje waarin de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Formentera is bekend als een oud hippie eiland en deze sfeer ademt het hier ook uit. Er zijn talloze leuke (souveniers-) winkeltjes met allerlei spulletjes van weleer. Heel leuk. De kinderen kopen er mooie bloemen voor in hun haren. Ook zie ik overal fluoriserende kleding, groen, geel, roze. Dat doet me altijd denken aan de wintersport.

De Balearen hebben een heel groot natuurreservaat, Baleares Life Posidonia, waar je niet met je eigen anker mag ankeren. De overheid heeft er allemaal moorings neergelegd. Je moet je aanmelden en daara kun je deze mooringd online reserveren. Wij willen graag naar zo'n reservaat, Espalmador, en willen daarom een reservering maken. Nu blijkt dat je dat minimaal 24u van te voren moet doen, hmmm dat gaat niet meer lukken. We besluiten te gaan en te kijken of er nog vrije moorings zijn, het echte zomerseizoen is immers voorbij. Er blijken er meerdere vrij. Gelukkig gaat het oppikken van de mooring erg snel. Espalmador is een eiland boven Formentera. Het lijkt een soort van schiereiland, want tussen de eilanden is het zo ondiep dat je er kunt lopen ware  het niet dat de golven kapot slaan op de rotsen en er een harde stroning loopt. Het eiland is niet bewoond. Vanmiddag lekker naar het hagelwitte strand geweest. Er was helemaal niemand. We zijn gaan strandjutten met z'n vijven. De meiden vinden de mooiste voorwerpen. De zon schijnt, het waait hard, je hoort de wind, de golven en de zee. Heerlijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten