vrijdag 15 maart 2013

De Britse Maagdeneilanden (varen in het aquarium)

We hebben deze reis al te vroeg alle superlatieven gebruikt, want ook hier is het weer..... en vul dan maar in! Voor deze eilanden kun je maanden uittrekken en je er nog geen dag vervelen of in dezelfde baai liggen. Vanaf het water ziet iedere baai er even mooi uit. De een nog idyllischer dan de ander. De ohhhhs en euuuhs zijn dan ook niet van de lucht. We hebben de neiging om hier te blijven hangen. We zwerven door de eilanden. Onze ontdekkingsreis door dit gebied begint in de Gorda Sound. Na een tussenstop op The Dogs  zetten we koers richting de hoofdstad van Virgin Gorda. Als de deining te erg wordt, steken we over naar de zuidkant van Tortola. Daar ankeren we bij Marina Cay. We zijn deze dagen meer onder water dan boven water te vinden. Zoveel koraal, zo kleurrijk, zo mooi!

Na twee dagen gaan we door richting de zuidkust van Tortola en ankeren we moederziel alleen in Brandywine Bay. Een zeldzame baai omringd door een parelwit zandstrand, waar lokale jongens van een jaar of  10 dolblij zijn met de roze Hello Kitty emmers van onze meiden! Zij delen gedrie├źn 1 kapotte snorkel en wij hebben er allemaal minstens een!  Wat voelen we ons dan weer bevoorrecht! 

We vervolgen onze ontdekkingsreis naar Cooper Island. Bas noemt het NO Island. No traspassing, no entry, no, no no! Je kunt en mag hier eigenlijk helemaal niks anders dan op het strand zitten. Achter de mooie beach club is alles private en daar mag je niet komen. Met zo weinig vrijheden kan er nooit sprake zijn van een paradijs. We verlaten dit plekje dan ook snel en gaan richting Peter Island. We sluiten daar aan bij de Karma en het Flying Circus. Gezamenlijk gaan we duiken en snorkelen bij The Indians. Ajajajajai, ook weer erg mooi!!! Een barbecue op het strand bij zonsondergang zorgt voor een onvergetelijke dag. 

Iedereen gaat op tijd naar bed, want vandaag wordt er gedoken bij het wrak van de Rhone bij Salt Island. Ook weer zoiets om nooit te vergeten. Daarna nemen we afscheid van de Karma en het Flying circus. We willen onze dagen op de BVI's graag afsluiten op Jost van Dyke, vernoemd naar een Nederlandse zeerover. De meiden gaan morgen hun roze piratenvlag hangen, om ons Joske te laten weten dat ze voor niets en niemand bang zijn!


De scheepsjournaals zijn trouwens ook weer bijgewerkt!!

1 opmerking:

  1. hoi mare liberums,

    Heb jullie geproberd te bellen om te zeggen dat de bemanning rond is. Girlpower terug naar de azoren!
    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen