zaterdag 9 maart 2013

The Virgin Islands (een eerste kennismaking)

Tijdens zijn tweede reis heeft Columbus in 1493 deze archipel ontdekt. Hij heeft de eilanden vernoemd ter ere van Saint Ursula en de 11.000 maagden. Zij offerden in de vierde eeuw allen liever hun leven dan het accepteren van een lot erger dan de dood! Als dit, het hier zijn met ons bootje, ons lot is, dan laat ons maar leven!  Wat een mirakel! We hebben al veel gezien, maar deze archipel heeft zo'n beetje alles wat tot nu toe ieder eiland afzonderlijk had.
De archipel ligt als een curve in het noorden van de Carieb en vormt het sluitstuk van de Leeward Islands.  In het westen grenzen ze aan Puerto Rico. Ze zijn verdeeld in de USVI en de BVI. Tot de United States Virgin Islands behoren onder meer St.Thomas, St.Croix en St. Johns. Een saignant detail is dat de USVI tot 1917 aan Denemarken toebehoorden. De Denen hebben het toen verkocht. Onbegrijpelijk! De British Virgin Islands bestaan uit meer dan 50 eilanden waarvan Virgin Gorda, Tortola, Anegada, Jost van Dyke en Norman and Peter Islands het bekendste zijn

Nadat we St. Maarten verlaten hebben, hebben wij onze koers naar Virgin Gorda gezet. Ongelofelijk. Wat een uitzicht. Als ik een 360 rondje maak dan zie ik de groene bergen, het strand, een wuifende palmboom of een rif. Wat een variëteit. Er is letterlijk voor ieders wat wils. Je kunt heel mooi snorkelen en duiken, wandelen, genieten van de natuur en niet te vergeten uren spelen op de witte stranden.

We hebben de afgelopen dagen veel gesnorkeld en in het water gelegen. De Virgin Islands zijn zowel boven als onder water verschrikkelijk mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten